BiYMED Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri
Ana Sayfa I Eğitim Takvimi I Danışmanlık I Yazılım I Sektörel Makaleler I Mühendislik I Download I Hakkımızda I İletişim

Eleman Arayanlar I ERP yazılımları / ERP I Yeni Bir Konu Aç  I Zeka Soruları I Zeka Oyunları I Eğlence
ANA SAYFA I
İş Gündemi  I Makaleler I Aramıza Katılan Son Üyeler  I Tanışma I Son 40 Konu Başlığı I Bugünkü Yeni Konular

BiYMED Forum Kuralları

Yeni Konu Gönder

Profilinize Fotoğraf Ekleme   Muhasebe Uygulamaları  Dosya Paylaş

NOT : Şifresini unutanlar buraya tıklasın..

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım    ÜCRETSİZ ÜYELİK  ÜCRETSİZ ÜYELİK   GirişGiriş
Haberler
 Bilgi Paylaşım Platformu BiYMED Forum : İŞ DÜNYASI GÜNDEMİ : Haberler
Mesaj icon Konu: Referandumda EVET mi HAYIR mı?(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   8
Yazar Mesajınızı Buraya Yazın
zirvem
Gerçek Forumcu
Gerçek Forumcu
Simge

Gönderilenler: 55
bullet Gönderim Zamanı: 05.Ağustos.2010 Saat 09:52

İlknur Hanım teşekkür ederiz duygularımıza tercüman oldunuz,Rabbim Hakkımızda hangisi hayırlı ise bize onu demeyi nasip etsin.Nasip ettiginide gönlümüze razı eyler İNŞALLAH

BENİ BİR BEN BİLİRİM
BİR DE YARADAN
BANA BİR BEN LAZIM
BİR DE ANLAYAN…

Bu yazıyı arkadaşınıza Yollayın Bu yazıyı arkadaşınıza Yollayın
IP
ucuk99
Gerçek Forumcu
Gerçek Forumcu

Gönderilenler: 84
bullet Gönderim Zamanı: 05.Ağustos.2010 Saat 09:56
Şu anayasa tartışmasını bile doğru dürüst yapamadık, Modaratör bile devreye girdi. İşte toplumu bölmenin, kardeşi kardeşe düşman etmenin siyasetçesi. Hepimiz doğru (istenilen gibi) düşünecek değiliz, ama doğruyu görebilecek düşüncelerimiz, basın organlarından öğrenebildiğimiz olaylar hakkında bilgilendirilmiş olduğumuz kadar fikirlerimizi söylemeye çalışıyor ve bazen de kaba bir şekilde karşımızdakilere kabul ettirmeye çalışıyoruz. Çok güzel bir tartışma açıldı ve hemen kaba siyasete dönüştürüldü. Ne olur yapılanları görelim, başımıza neler gelebileceğini yapılanların arkasındakiler ile beraber görmeye çalışarak değerlendirelim, bizlere kabul ettirilmeye çalışıldığı gibi değil. ABD' yi takdir etmeliyiz, çünkü aynı bayrak altında toplanmış her vatandaşı sadece Amerika için çalışıyor ve Amerika 'yı ileri götürmek için elinden geleni  yapmaya gayret ediyor. Biz ne yapıyoruz? Sağcı-Solcu, İmanlı-İmansız, Türk-Kürt,... daha da örnekler verilir. Ayrıca bayrağımıza bile sahip çıkamayacağız. Yürüyüşlerde açılan bayraklara bakın isterseniz. Haydi herşey Türkiye için diyerek, başka ülkelerin yaratmış olduğu yönetim şekillerini bırakıp kendi kendimizi yönetmeye çalışalım. Şöyle bir düşünürsek kendi yönetim şekillerini üretip diğer ülkelere kabul ettirmeye çalışan ülkelerin nüfusu nedir? Bizlerden daha mı ileri zekalıdırlar? Haydi bölünmeyelim, yaşayan dünyaya uyum göstererek Türkiye Cumhuriyetini daha ileri götürelim.

IP
omertk
Usta Forumcu
Usta Forumcu
Simge

Gönderilenler: 796
bullet Gönderim Zamanı: 05.Ağustos.2010 Saat 10:15

ben olaya şöyle bir model aracılığıyla bakmayı tercih ediyorum.

olan biten herşey dünyada yaşanan değişimle ilgilidir. bu güne kadar dünyayı küresel sermayayle birlikte yöneten amerika ile küresel sermayenin arası açılmıştır. her ikisi de dünyayı tek başlarına yönetmek istemektedirler. amerika küresel sermayaye rusyayı da yanına alarak direnmektedir. dünya üstündeki hakimiyetini sağlamlaştırmak için de kaynakları kontrol altına alması gerekir. bu nedenle yakın ve  ortadoğu ile  kuzey afrikayı kontrol edebilmek için büyük ortadoğu projesini hayata geçirmek istemektedir. bu bölgede kendisi bizzat hakimiyet kuramayacağından bölgede kabul görecek bir ortağa ihtiyacı vardır. bu iş için en uygun ülke türkiyedir.

bu güne kadar sistemin kıyısında tutulup semirmesi için bekletilen  türkiye artık yeni rolüne hazırlanması gerekiyor. bunun için de bugüne kadar destekledikleri iç unsurları tasfiye edip yerine bölgede kabul görecek yeni bir gücü yapılandırmak gerekir.  türkiyede yapılan ve yapılacak tüm değişiklikler türkiyenin bölgede üstlendiği yeni rolüyle ilgilidir.  ortadoğu ve afrikada sözü geçen bir ülke olması palanlanan türkiyede bu misyonu gerçekleştirecek hangi değişiklikler yapılması gerekiyorsa o değişiklikler yapılacaktır.

küresel sermaye de bu arada boş durmamakta ve  ülke içinde kargaşa çıkartarak türkiyenin yeni rolünü üstlenmesine engel olmaya çalışmaktadır.

türkiyenin ortadoğu ve afrikadaki açılımları, komşuları ile sıfır sorun politikası, vizelerin kalkması, israille yaşanan çatışma gibi türkiyenin bölgede karizmasını artıran her olay bu amaca hizmet etmektedir.

bu iyi mi kötü mü? türkiye bu oyunda rol almalı mı? oyunun içinde mi olursa daha karlı çıkar dışında mı olursa daha karlı çıkar? bunlar ayrı ve uzun tartışma konuları. fakat şu anda görülen o ki türkiye bu oyuna dahil olmuştur ve bölgede aktif bir görev alacaktır. buna engel olmaya çalışanlar da bir şekilde elimine edilecektir.

yaşanan tüm çatışmalar geçicidir. (terör olayları dahil) yakın gelecekte türkiyede çatışma kalmayacaktır. şu gerçeği de söylemek isterim. anayasaları toplumlar uzlaşmayla yapmaz, kimin borusu ötüyorsa anayasayı da yasaları da o yapar.  bundan önceki anayasaları halk mı yaptı?

Düzenleyen omertk - 12.Ağustos.2010 Saat 12:04
arbeit macht frei

IP
gulrana
En Kıdemli Usta Forumcu
En Kıdemli Usta Forumcu
Simge

Gönderilenler: 1381
bullet Gönderim Zamanı: 05.Ağustos.2010 Saat 12:26

Öyle yada böyle Profesör olmuş birinin fikirlerini bile aşan profesör forumda olduğu

için, ben artık bu konuya sadece Big%20smile'ceğım...

Seçim öncesi telaş misali herkes bunu her yerde yaşıyor...

Birbirini kırmalar, gönül koymalar vs.ler oluyor...

Herkes cevabı 12 Eylül'de alacak...

Evet yada hayır...

Sonucun bizler için en güzel, en sağlıklısı, en huzurlusu olmasını diliyorum...

Ben çok hassas biriyim... Seviye sınırlarını aşıp konuşmalar heççç tarzım deel....

Smile

Bir yerde kötülükleri görsem bile o kötülükleri içinde saklayan sadece o yerin

güzelliklerini sunan biriyim...

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...Vesselam...

Sevgiler sunuyorum Rize'mden... SmileEmbarrassedBig%20smileTongueWinkSmile

'İnsan ne düşünüyorsa o dur.'

IP
tekyalcin
Aktif Kıdemli Üye
Aktif Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 10
bullet Gönderim Zamanı: 05.Ağustos.2010 Saat 18:00
İlknur hanım çok önemli bir konuya hatta ve hatta memleketin en önemli konusuna değinmişsiniz. Ancak yanlış bir pencereden bakıyorsunuz konuya. Terörle ve terörün destekçisiyle mücadele Türkiyenin birinci meselesidir. Çünkü eğitme, sağlığa, sanayiye yapılacak yatırımların önünde hep terör ve güvenlik meselesi vardır. Türkiyenin huzurunun sağlanması ve dayanışmanın yeniden inşaa edilmeside terörün ortadan kaldırılmasına bağlıdır.
Terörün yeniden hortlaması tamamen hükümet politikaları ile doğru orantılıdır.  Ancak daha önce de belirttiğim gibi (benim kendi görüşüm) sadece doğu kökenli olmamakla beraber doğu-batı arasında çokça yaşamış biri olrak ifade edeyim ki hükümet politikalrında son derece doğru adım atmaktadır.
O bölgelerden aldığı oy ve destekte bunu göstermektedir.
Yalnız bu sonuç bölgedeki bazı aşiretlerde dahil olmak üzere bazılarını rahatsız etmektedir.

Geçmiş yıllardaki tecrübe ve binlerce şehit göstermiştirki terörle mücadele silahla mümkün değildir. Çünki karşınızda düzenli bir ordu yoktur. Küçük gruplar üzerine jetler, helikopterler ya da hareket kabiliyeti son derece yavaş ve sınırlı olan taburlarla saldırmanız milli sermayeyi dağlara, taşlara harcamaktan  ve de binlerce evladı hain saldırılar sonucu şehit etmekten başka bir işe yaramaz.

Terörün çözümü silah teknolojine ve ve askeri lojistik için para akıtmakla olmayacağı kesin ve açıktır.

Terör ülkelerin gizli savaşlarıdır. Terörü bitirmek istiyorsanız öncelikle dış desteklerden arındırmanız gerekir. Sonrasında içerde teröre insan kayanağı sağlayan olumsuz nedenleri iyileştirmeniz gerekir.

Üçüncü ve en önemlisi içerde terörden nemalananları açıkça ifşa etmeli ve güçlerini elinden almanız gerekir.

İşte bu güç dengesinin değişmeye başlaması terörün yeniden hortlamasına sebep olmuştur.
Daha önce de belirttiğim gibi son yıllarda yaşananlar etki-tepki olayıdır. Bririlerinin üzerine kuvvet uygulandığından dolayı son çırpınışlarını en acı verecek şekilde gerçekleştirerek korku yolula geri adım attırılmaya çalışılmaktadır.

Son YAŞ göstermiştirki haince planlar içinde yer alanlar cezasını çekecek ve ödüllendirilmeyecektir.

Referanduma "EVET" ya da "HAYIR" oyu vermek kesinlikle güven tazelemek değildir. Lütfen konuyu farklı yerlere taşımayalım.

AKP yi 7 yıldır hükümette tutan halk 2011 de icraatlarını değerlendirecek , eğer memnuniyet yoksa getirdiği gibi de indirecektir.
AKP nin icraatlarının değerlendireleceği, güven oyu alıp almayacağı seciç referandum değil, 2011 deki genel seçimlerdir.

AKP bizlerin önüne net bir öneri sunuyor. Diyorki halktan aldığım yetkiyi tekrar halka sunuyorum. Yargıtayın, Anayasa Mahkemesinin TSK nın CHP nin AKP nin MHP nin DTP nin dediği değil, halkın ne diyeceği önemlidr.
SON SÖZ MİLLETİNDİR...

Bırakın hükümetin bu güne kadar neler yaptığına. Milletin oyuna sunulan paketi okuyalım. Varsa olumsuz bir madde o konuyu buraya taşıyıp tartışalım.
Maddelerdeki değişim eğer  vatandaşın lehine ise EVET diyelim.
Ağırlıklı olarak aleyhte ise HAYIR diyelim...

IP
alp0660
Aktif Üye
Aktif Üye

Gönderilenler: 9
bullet Gönderim Zamanı: 12.Ağustos.2010 Saat 11:19
İlknur hanıma bende teşekkür ederim
öncelikle bende HAYIR diyenlerden olduğumu ve bundan dolayı çokta huzurlu olduğumu belirtmek isterim

neden HAYIR'a gelince bu ülkenin yeterince kandırıldığına ve artık bu milletin titreyip kendine dönme zamanı geldiğine inanıyorum..

***Bu referandumun yapısı yanlış bir kere; bu maddelerden herhangi ikisine hayır diğerlerine evet demek istersem ne olacak bunu yapma şansımız tabi ki yok çünkü referandumda öyle insanların öyle hassas noktalarına değinen maddeler var ki sırf o maddeler için (İlknur hanımın baş örtüsünden bahsettiği gibi) evet diyecekler var tabi o maddeye evet demenin bedeli diğerlerine de evet demekten geçiyor referandum tek konu üzerinden yapılır böyle bir karmaşaya sebep olacak bir referandum milleti kandırmak amaçlıdır o yüzden kesinlikle HAYIR
***Seçmen sandıklarında listeler asıldı kaçtanenizin durumdan haberi oldu ?? ben Ankara'da yaşıyorum ve araştırdığım kadarıyla AKP nin tam oy aldığı yerlerde örn: Kıbrıscık Mamağın bir bölümü gibi yerlerde halka seçmen kağıtları bile gitmişken ümit köy yenimahalle etimesgut taraflarından kimsenin durumdan bir haberi yok seçmen listelerini habersizce yayınlayıp sadece kendi yandaşlarını haberdar etmek halkı uyutmaktır bu yüzden
HAYIR...
***Şimdide umreye gidenlerin refaranduma çoğunlukla evet diyecekler oldukları mantığıyla umre çıkışları sınırlandırıldı insanlara din özgürlüğü diye tellallık yapanlar her şey halk için diyenler şimdi halkın ibadetini engelliyorlar gerekçe ne ? kendi çıkar ve emelleri.. İşte bu mantıktaki riyakar insanlarla aynı kefede olmamak için kesinlikle HAYIR
***12 eylülcüleri yargılayacağız diye avazı çıktığı kadar bağırırlarken sadece geçici 15. maddeyi değiştirecekler ama anayasanın 7. ve atıfta bulunduğu 38. maddeyi değiştirmeden bu söylediğini yapmanın imkansız olduğunu bildiği halde bu milleti uyutmaya çalıştıkları için kesinlikle HAYIR
(TCK.Madde7:(1) İşlendiği zaman yürürlükte bulunan kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. İşlendikten sonra yürürlüğe giren kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı da kimse cezalandırılamaz ve hakkında güvenlik tedbiri uygulanamaz. Böyle bir ceza veya güvenlik tedbiri hükmolunmuşsa infazı ve kanunî neticeleri kendiliğinden kalkar.
(2) Suçun işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanunların hükümleri farklı ise, failin lehine olan kanun uygulanır ve infaz olunur.)

(TCK.Madde38.Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.
Suç ve ceza zamanaşımı ile ceza mahkûmiyetinin sonuçları konusunda da yukarıdaki fıkra uygulanır.
Ceza ve ceza yerine geçen güvenlik tedbirleri ancak kanunla konulur.
Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.
Hiç kimse kendisini ve kanunda gösterilen yakınlarını suçlayan bir beyanda bulunmaya veya bu yolda delil göstermeye zorlanamaz)

"Uyuma Türkiye Uyuma Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan"

IP
<< Önceki Sayfa   8
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma