BiYMED Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri
Ana Sayfa I Eğitim Takvimi I Danışmanlık I Yazılım I Sektörel Makaleler I Mühendislik I Download I Hakkımızda I İletişim

Eleman Arayanlar I ERP yazılımları / ERP I Yeni Bir Konu Aç  I Zeka Soruları I Zeka Oyunları I Eğlence
ANA SAYFA I
İş Gündemi  I Makaleler I Aramıza Katılan Son Üyeler  I Tanışma I Son 40 Konu Başlığı I Bugünkü Yeni Konular

BiYMED Forum Kuralları

Yeni Konu Gönder

Profilinize Fotoğraf Ekleme   Muhasebe Uygulamaları  Dosya Paylaş

NOT : Şifresini unutanlar buraya tıklasın..

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım    ÜCRETSİZ ÜYELİK  ÜCRETSİZ ÜYELİK   GirişGiriş
Haberler
 Bilgi Paylaşım Platformu BiYMED Forum : İŞ DÜNYASI GÜNDEMİ : Haberler
Mesaj icon Konu: İnternette 'kutsal 7 kişi' Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesajınızı Buraya Yazın
osmanbedel
Yönetici
Yönetici
Simge
Osmanbedel

Gönderilenler: 11202
Alıntı osmanbedel Cevaplabullet Konu: İnternette 'kutsal 7 kişi'
    Gönderim Zamanı: 29.Temmuz.2010 Saat 08:44
İnternette 'kutsal 7 kişi'
7 kişide bulunan kart internetteki problemi çözecek
29 Temmuz 2010 Perşembe, 07:29:04

İnternet sitelerini ve e-posta adreslerini dolandırıcılıktan korumak için kurulan yüksek teknolojili şifreleme anahtarı kullanan DNSSEC (domain adı sistem güvenliği) sisteminin bu aydan itibaren interneti daha güvenli hale getirmesi bekleniyor. Yeni onlin güvenlik sistemi olan DNSSEC uluslararası bir anlaşmayla kuruldu.

Yeni sistem, internet kullanıcılarının korsan siteler yerine gerçek sitelere ulaşmasını temin edecek. Bugün internet trafiğinin yüzde 8’i hileli ve bu anlaşmanın internet güvenliğini yükseltmede büyük bir ilerleme yapması bekleniyor. Bu sistemin anahtarı da dünyada yedi kişiye emanet edildi. Küresel ağın omurgasını oluşturan DNSSEC sisteminin bir saldırı veya benzeri bir durumda zarar görmesi durumunda, anahtar bulunan yedi kişiden en az beşinin ABD’deki merkezde toplanıp interneti yeniden başlatması gerekecek. Anahtar sahipleri, ABD, İngiltere, Burkina Faso, Trinidad ve Tobago, Kanada, Çin ve Çek Cumhuriyeti vatandaşı. Felaket durumunda en az beş kişi gerekiyor çünkü akıllı kartların her biri işleri yoluna koymak için gerekli kurtarma anahtarını bulunduruyor. Bu da tek bir insanın bütün gücü elinde bulundurmamasını sağlıyor. Baht Innovation Centre’nın direktörü Paul Kane de, internetin geleceğini korumak için seçilen insanlar arasında.

Bu yazıyı arkadaşınıza Yollayın Bu yazıyı arkadaşınıza Yollayın
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Site Yöneticisine ulaşmak için Mesaj, email, msn